[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

*To*: at-l@patsy.hack.net*Subject*: Re: hotel problem [SPOILER]*From*: teach@inet.net*Date*: Sun, 6 Oct 1996 09:50:36 -0400

>3 thru hikers check into a hotel. The room costs $30, each hiker gave the >clerk >$10. The clerk discovers that the room was actually only $25, so he >gives the bellhop 5 one dollar bills to return to the hikers. The bell >hop can't figure out how to split the 5 bills evenly, so he keeps 2 of >the dollar bills ($2) and return three dollars to the weary hikers. (one >dollar to each hiker) > >This means each hiker has paid only $9 ($10 - $1=$9) >3 men x $9 = $27 >bellhop kept $2 > >$27 + $2 = $29 > >What happened to the other dollar ???????????????? It is a trick question. The key is the amount each hiker paid which is $9 x 3 = $27. To account for the $27, the hotel clerk has $25 and the bell hop has $2. Using your typing: >3 men x $9 = $27 >bellhop kept $2 hotel clerk has $25 ($2 + $25 = $27) If you wish to account for the thirty dollars: hotel clerk $25 refund $3 bell hop $2. It's a neat little trick. ************************************************************************* UNION -- YES! MEMBER PHILADELPHIA FEDERATION OF TEACHERS LOCAL 3 -- AMERICAN FEDERATION OF TEACHERS ************************************************************************* "FOR DUTY & HUMANITY" -- Dr. Howard, Dr. Fine, Dr. Howard *************************************************************************

- Prev by Date:
**Re: [AT-L] Re: SAT and the AT** - Next by Date:
**Gathering** - Prev by thread:
**Re: [AT-L] Re: [AT-L] Re: SAT and the AT** - Next by thread:
**Gathering** - Index(es):